GerechtenTest ingrediënten
Op jacht naar het juiste spul…appeltaart
Dit zijn de belangrijkste ingrediënten van appeltaart en waar je op moet letten.
Verder lezen
GerechtenTest ingrediënten
Op jacht naar het juiste spul…Vietnamese summer rolls
De Vietnamese summer rolls bestaan uit eenvoudige en goed verkrijgbare ingrediënten maar ze moeten wel van goede kwaliteit zijn anders sta je al met 2-0 achter. Ik som de belangrijkste ingrediënten voor je op.
Verder lezen
SmaakTips&Tricks
Spelen met (basis)smaken ZUUR
De basissmaken zijn zoet, zout, zuur, bitter en umami en ze vormen de basis van de smaak van gerechten. Met de invulling kun je echter alle kanten op. Moet zuur altijd van citroensap of azijn komen?
Verder lezen
GerechtenWetenschap
De wetenschap achter het stoven van vlees
Iedere (thuis)kok heeft wel iets met stoofvlees. Vooral het malse en sappige, net uit elkaar vallende vlees wordt als reden genoemd. Maar wat is de wetenschap achter succesvol bereidt stoofvlees?
Verder lezen
GerechtenTest ingrediënten
Op jacht naar het juiste spul…paella Valenciana
De moeder alle paella's bestaat uit eenvoudige en relatief goedkope ingredienten zijn maar de kwaliteit is essentieel. Wat heb je nodig om de ultieme versie thuis te maken?
Verder lezen
GerechtenTest ingrediënten
Op jacht naar het juiste spul…panna cotta
Zoals voor ieder gerecht uit de Italiaanse keuken zijn de producten die je gebruikt voor een echt goede panna cotta de essentie. En waar combineer je het mee?
Verder lezen
GerechtenSmaak
Tahini en wat je er mee kunt
Tahini is een pasta van gemalen sesam en veel gebruikt in de Midden-Oosterse keuken. Het woord tahini kan naar twee verschillende dingen verwijzen.
Verder lezen
GerechtenSmaak
Shoarmakruiden en de wereld van specerijenmixen
Naast het specerijenmengsel voor shoarma zijn er wereldwijd nog veel meer mixen te vinden. Ik som er een aantal voor je op:
Verder lezen
Culinaire geschiedenisGerechten
Een omelette is Japans, grapjas!
Door de populariteit van de Japanse omurice is er nogal wat verwarring over de herkomst van de omelette. Ik zet ze even voor je op een rij.
Verder lezen
SmaakTips&Tricks
Spelen met (basis)smaken UMAMI
De basissmaken zijn zoet, zout, zuur, bitter en umami en ze vormen de basis van de smaak van gerechten. Met de invulling kun je echter alle kanten op. Hoe voeg je (extra) umami toe?
Verder lezen
SmaakTips&Tricks
Zelf maken…crispy chili-oil
Onmisbaar in een goeie tom kha gai en heel makkelijk zelf te maken.
Verder lezen
GerechtenTest ingrediënten
Op jacht naar het juiste spul…Carbonara
Pasta Carbonara bestaat maar uit 5 ingrediënten, zorg dat je het juiste spul in huis hebt! Ik zet ze voor je op een rij.
Verder lezen
SmaakTips&Tricks
Spelen met (basis)smaken ZOET
De basissmaken zijn zoet, zout, zuur, bitter en umami en ze vormen de basis van de smaak van gerechten. Met de invulling kun je echter alle kanten op. Moet zoet altijd van kristalsuiker komen?
Verder lezen
GerechtenWetenschap
De wetenschap achter het ‘garen’ met zuur
Wat gebeurt er nu eigenlijk bij dat ‘garen’ van de vis bij de bereiding van ceviche? En hoe bewaar je verse vis?
Verder lezen
GerechtenTips&Tricks
Risotto in 5 fases
Risotto is een van de meest iconische rijstgerechten ter wereld. De Italiaanse klassieker heeft de naam dat het zich lastig laat bereiden. Niks van aantrekken, jij kunt dit! Zeker als je deze 5 fases doorloopt.
Verder lezen
SmaakTips&Tricks
Spelen met (basis)smaken ZOUT
De basissmaken zijn zoet, zout, zuur, bitter en umami en ze vormen de basis van de smaak van gerechten. Met de invulling kun je echter alle kanten op. Moet zout altijd keukenzout zijn?
Verder lezen
Reizen
Op zoek naar het geheim van…Rendang
Wat ik ontdekte? Wist jij dat rendang eigenlijk helemaal geen gerecht is maar een fase in de bereiding?
Verder lezen
Tips&Tricks
De ideale kookdag
Stel je voor dat je je ‘kookdag’ zo in kunt richten dat je alle controle hebt en echt kunt genieten? Van de voorbereiding, de inkoop, het koken en natuurlijk het gezamenlijk eten. Geloof me, het kan!
Verder lezen