Chef at home appeltaart ingrediënten
GerechtenTest ingrediënten

Op jacht naar het juiste spul…appeltaart

Dit zijn de belangrijkste ingrediënten van appeltaart en waar je op moet letten.
Chef at home mastering summer rolls
GerechtenTest ingrediënten

Op jacht naar het juiste spul…Vietnamese summer rolls

De Vietnamese summer rolls bestaan uit eenvoudige en goed verkrijgbare ingrediënten maar ze moeten wel van goede kwaliteit zijn anders sta je al met 2-0 achter. Ik som de belangrijkste ingrediënten voor je op.
SmaakTips&Tricks

Spelen met (basis)smaken ZUUR

De basissmaken zijn zoet, zout, zuur, bitter en umami en ze vormen de basis van de smaak van gerechten. Met de invulling kun je echter alle kanten op. Moet zuur altijd van citroensap of azijn komen?
GerechtenWetenschap

De wetenschap achter het stoven van vlees

Iedere (thuis)kok heeft wel iets met stoofvlees. Vooral het malse en sappige, net uit elkaar vallende vlees wordt als reden genoemd. Maar wat is de wetenschap achter succesvol bereidt stoofvlees?
Chef at home mastering paella
GerechtenTest ingrediënten

Op jacht naar het juiste spul…paella Valenciana

De moeder alle paella's bestaat uit eenvoudige en relatief goedkope ingredienten zijn maar de kwaliteit is essentieel. Wat heb je nodig om de ultieme versie thuis te maken?
GerechtenTest ingrediënten

Op jacht naar het juiste spul…panna cotta

Zoals voor ieder gerecht uit de Italiaanse keuken zijn de producten die je gebruikt voor een echt goede panna cotta de essentie. En waar combineer je het mee?
GerechtenSmaak

Tahini en wat je er mee kunt

Tahini is een pasta van gemalen sesam en veel gebruikt in de Midden-Oosterse keuken. Het woord tahini kan naar twee verschillende dingen verwijzen.
Chef at home mastering shoarma
GerechtenSmaak

Shoarmakruiden en de wereld van specerijenmixen

Naast het specerijenmengsel voor shoarma zijn er wereldwijd nog veel meer mixen te vinden. Ik som er een aantal voor je op:
Culinaire geschiedenisGerechten

Een omelette is Japans, grapjas!

Door de populariteit van de Japanse omurice is er nogal wat verwarring over de herkomst van de omelette. Ik zet ze even voor je op een rij.
SmaakTips&Tricks

Spelen met (basis)smaken UMAMI

De basissmaken zijn zoet, zout, zuur, bitter en umami en ze vormen de basis van de smaak van gerechten. Met de invulling kun je echter alle kanten op. Hoe voeg je (extra) umami toe?
Chef at home mastering tom kha gai
SmaakTips&Tricks

Zelf maken…crispy chili-oil

Onmisbaar in een goeie tom kha gai en heel makkelijk zelf te maken.
GerechtenTest ingrediënten

Op jacht naar het juiste spul…Carbonara

Pasta Carbonara bestaat maar uit 5 ingrediënten, zorg dat je het juiste spul in huis hebt! Ik zet ze voor je op een rij.
SmaakTips&Tricks

Spelen met (basis)smaken ZOET

De basissmaken zijn zoet, zout, zuur, bitter en umami en ze vormen de basis van de smaak van gerechten. Met de invulling kun je echter alle kanten op. Moet zoet altijd van kristalsuiker komen?
Ceviche garen met tijgermelk
GerechtenWetenschap

De wetenschap achter het ‘garen’ met zuur

Wat gebeurt er nu eigenlijk bij dat ‘garen’ van de vis bij de bereiding van ceviche? En hoe bewaar je verse vis?
Mastering risotto alla Milanese
GerechtenTips&Tricks

Risotto in 5 fases

Risotto is een van de meest iconische rijstgerechten ter wereld. De Italiaanse klassieker heeft de naam dat het zich lastig laat bereiden. Niks van aantrekken, jij kunt dit! Zeker als je deze 5 fases doorloopt.
SmaakTips&Tricks

Spelen met (basis)smaken ZOUT

De basissmaken zijn zoet, zout, zuur, bitter en umami en ze vormen de basis van de smaak van gerechten. Met de invulling kun je echter alle kanten op. Moet zout altijd keukenzout zijn?
On a mission mastering rendang in Padang
Reizen

Op zoek naar het geheim van…Rendang

Wat ik ontdekte? Wist jij dat rendang eigenlijk helemaal geen gerecht is maar een fase in de bereiding?
Mastering paella door hobby kok thuis
Tips&Tricks

De ideale kookdag

Stel je voor dat je je ‘kookdag’ zo in kunt richten dat je alle controle hebt en echt kunt genieten? Van de voorbereiding, de inkoop, het koken en natuurlijk het gezamenlijk eten. Geloof me, het kan!