Over Chef on a Mission
Eten en koken zijn mijn grootste passies. Als ik een gerecht maak, dan wil ik het volledig beheersen. Ik wil weten hoe het oorspronkelijk bereid wordt en hoe het moet smaken. Herken je dat? Wil jij ook meer weten over de juiste ingrediënten en materialen en écht snappen wat je doet? Dan heb ik iets waar jij je tanden in kunt zetten!
“Ik gun jou het plezier van echt goed leren koken!”
Ik ben Jeroen van Oijen, Chef on a mission, en voor ‘Master the Originals’ ben ik op jacht naar de essentie van de 100 meest populaire gerechten ter wereld. Wat deze zoektocht jou oplevert? Met alle kennis die ik opdoe maak ik ultieme masterclasses waar jij thuis mee aan de slag kunt. Ik leer het van experts die het duizenden keren gemaakt hebben. Wil jij ook koken als een chef? Volg mijn missie en je leert de essentie van koken door de gebruikte kooktechnieken, kennis van producten, ideale smaakcombinaties en tips en tricks van professionele koks.
What’s in it for you
‘Master the Originals’ is een unieke methode waarmee je op een leuke manier leert koken als een chef. Jij bepaalt hoe en waar je leert. De 100 populairste gerechten bevatten allemaal specifieke technieken en smaken die je repertoire verrijken. Bij ieder gerecht dat je beheerst groeit je kennis en ervaring.
- Je verdiept je culinaire inzicht en breidt je repertoire uit.
- Je krijgt meer zelfvertrouwen en kennis van timing en planning in de keuken.
- De belangrijkste kooktechnieken krijg je nog beter onder de knie.
- Je krijgt inzicht in het kookproces en kennis om het nog beter te beheersen.
- Je hebt een gedegen basis voor de juiste vragen bij de speciaalzaken (slager, groenteman, visboer, groothandel).
- En je vergroot je materiaalkennis en maakt kennis met culinaire gadgets en slimme kitchenhacks.
Kortom, jij kunt leren koken als een chef! En het mooie is, niet alleen je culinaire kennis en technieken worden verrijkt. Je krijgt ook meer inzicht in andere culturen en het verhaal achter een gerecht. Dat geeft jou meer dan voldoende gesprekstof aan tafel want jij hebt altijd interessante feiten over eten. Kun je je de culinaire avondjes met vrienden en familie al voorstellen? Doe mee en word de beste hobbykok die je kent!
Volg mijn missie en master the originals
Door het te leren van de experts en te testen (testen en nog een testen) in mijn eigen keuken beheers ik de gerechten. Alle verzamelde kennis die ik opdoe deel ik met jou, zodat jij kunt schitteren in de keuken. Zo volg je mijn missie en word jij ook een kitchen master:
- Mijn zoektocht naar de gerechten is te volgen via de de TOP100 op deze website.
- De eerste 20 ultieme gerechten zijn gebundeld in het boek ‘Master the Originals’ deel 1.
- Kennis van basistechnieken vind je in het gratis e-book ‘The warming up‘.
- Via online masterclasses leer jij het recept stap voor stap beheersen en leer je alle basics en tips & tricks uit de professionele keuken zoals je ze thuis kunt toepassen.
- Tijdens exclusieve live masterclasses krijg jij de mogelijkheid om jouw chef skill op te halen, gerechten te proeven en vragen te stellen aan Chef on a Mission.
- Deel je ervaringen via de online community en ben actief betrokken bij Master the Orginals.
Iedereen kan koken als een chef
Door het doorgronden van de 100 meest populaire gerechten van de wereld bouw je een complete smaakbibliotheek op en kun je putten uit een geweldig repertoire van smaken, technieken en verhalen. Dat is goed voor je culinaire zelfvertrouwen en geeft je een perfect fundament van waaruit je naar hartenlust kunt gaan variëren.
En ik weet het, experimenteren met gerechten is het leukste wat er is. Maar zomaar een beetje freestylen zonder goed fundament, dat loopt meestal verkeerd af. Een muzikant moet ook eerst een instrument leren bespelen en veel oefenen met de bekende nummers. Om echt goed te leren koken heb je een stevige basis nodig. In mijn visie zit de essentie van koken verscholen in de populairste gerechten van de wereld. De gerechten die we allemaal kennen. Ik bracht er 100 in kaart en ik beloof je, als jij ze beheerst dan kun je koken als een chef!
Waarom ik
Wie ik ben? Ik ben Jeroen van Oijen en mijn leven lang al gepassioneerd over koken en eten. Eerst 15 jaar als chef-kok, daarna als inspirator van de gastronomie. Ik schreef honderden artikelen voor diverse vakbladen, gaf diverse magazines en boeken uit en ben een van de oprichters van het belangrijkste online platform voor chef-koks. Nog steeds kook ik hobbymatig voor vrienden en familie, een echte liefhebber, net als jij. Ik heb een onstilbare nieuwsgierigheid naar de oorsprong van de béste gerechten. Waarom smaakt een gerecht zoals het smaakt? Welke elementen zijn daarbij cruciaal? Waarom is een gerecht zo geëvolueerd? Deze nieuwsgierigheid drijft mij, en is zo aanstekelijk dat ik er minimaal 100.000 andere hobbykoks mee in beweging ga krijgen.
Join the mission!
En krijg ongegeneerd veel kook inspiratie. Ik praat je bij over mijn jacht naar de essentie van de 100 populairste gerechten ter wereld. Deel mijn bevindingen uit de testkeuken en geef oplossingen voor keukenuitdagingen en -frustraties.