Top100
Er zijn gerechten die iedereen kent. Sommige zijn al honderden jaren oud en nog steeds mateloos populair. Denk aan pizza, pad thai, rendang, steak tartare en shawarma (shoarma) Maar waarom zijn ze zo populair? Dat ga ik uitzoeken! Ik ga op jacht naar de essentie van de 100 populairste gerechten ter wereld. En het mooie is; alle verzamelde kennis deel ik met jou, zodat jij kunt schitteren in de keuken.
“Bij ieder gerecht dat je beheerst groeit je kennis en ervaring. Zo word jij een echte kitchen master!”
Ik heb de ultieme Top100 samengesteld van gerechten die iedere (hobby)kok zou moeten beheersen. In het land van herkomst heb ik of ga ik ieder gerecht proeven en leren maken van de lokale experts. Terug in Nederland test ik de gerechten en maak ze nogmaals met een expert. Net zolang tot ik de essentie helemaal te pakken heb. Zo ontstaan er 100 recepten en werkwijzen die iedereen zonder frustratie en met gegarandeerd succes kan maken. Bij ieder gerecht dat je beheerst groeit je kennis en ervaring. Zo word jij een echte kitchen master!
Hoe deze lijst tot stand kwam
- Diverse lijsten met populaire gerechten samengesteld door CNN, NY times, Lonely Planet en Taste Atlas
- Zoekwoorden analyse, waar zoeken consumenten op?
- Interviews met hobbykoks en consumenten
- 35 jaar ervaring in de gastronomie en productontwikkeling
- Een boekencollectie van de laatste 50 jaar, welke gerechten komen het vaakst terug?
Follow the mission!
En krijg ongegeneerd veel kook inspiratie. Ik praat je bij over mijn jacht naar de essentie van de 100 populairste gerechten ter wereld. Deel mijn bevindingen uit de testkeuken en geef oplossingen voor keukenuitdagingen en -frustraties.