Blog
GerechtenRecepten

Paella de Marisco met gamba’s en schuimige saffraansaus

In deze video op Instagram en Tik Tok liet ik je zien hoe je kunt variëren op Paella de marisco die je in mijn boek kunt vinden.  Deze variant op de bekende Spaanse klassieker zorgt ervoor dat het zonnetje weer even gaat schijnen. Je hoeft dus echt niet tot de zomer te wachten want je kunt paella ook gebruiken voor de lekkerste gerechten in de andere seizoenen. Ik nam de authentieke paella met zeevruchten als basis en serveer die met een boven houtskool gegrilde gamba en een heerlijk schuim met saffraan. Het recept van de paella vind je in mijn boek Master the originals deel 1, bij deze het recept van die heerlijke schuimige saus gebaseerd op beurre blanc.

Recept voor ongeveer 2 dl saffraansaus

1,5 dl schaaldierenbouillon of visbouillon

25 ml citroensap

8-10 draadjes saffraan

1 dl kookroom of slagroom

100 gram boter, koud in blokjes

Zout naar smaak

Werkwijze

  • Week de saffraan in een eetlepel water.
  • De schaaldierenbouillon, citroensap, room en geweekte saffraan aan de kook brengen.
  • Laat rustig inkoken tot je ongeveer 1/2 over hebt.
  • Zet het vuur uit en roer de boter erdoor met een garde of door de pan te ‘walzen’.
  • Breng op smaak met zout.
  • Schuim de saus op met een staafmixer

Serveren

  • Maak de paella de Marisco zoals beschreven in het boek Master the Originals.
  • Grill een dikke gamba boven houtskool. Besmeer met lekkere olijfolie en werk af met rasp van citroen en kervelblad.
  • Schep de paella op de borden en leg er een gamba op.
  • Werk af met de schuimige saffraansaus.

Terug naar overzicht